COBRA MURRA

A régi vendégeink által jól ismert Beneteau 523 Clipper vitorlás, a Cobra Murra 2022 nyarától Toszkánában „lakik”. Innen felfedezheti Korzikát, vagy a környékbeli látnivalókat, a Cinque Terre partot, Elba szigetét, a Toszkán szigeteket. A hajó saját szkipperrel bérelhető.

A kikötő Pisa repterétől 30 km, autópályán Budapestről 1.050 km, de a Bécsből induló autó-vonattal is el lehet jutni hozzá. A hajó mellett van parkolóhely, a közelben bevásárlási lehetőség. A reptéri transzfer megoldható.

A hajó átadását és visszavételét magyar személyzet biztosítja, aki a hajó vezetését is végzi. Azok a szkipperek, akik már hajóztak a Cobra Murrával, megegyezés szerint egyedül, személyzet nélkül is bérbe vehetik őt. Ebben az esetben 2.000 euró biztonsági letétet kérünk.

A bérleti díj napi 900 euró, ami tartalmazza a takarítást, tiszta ágyneműt és törölközőket, gázpalackok töltését, és a szkipper díját. A kapitány a hajóorrban nyíló, külön bejáratú személyzeti kabinban lakik, ellátásáról a vendégek tartoznak gondoskodni. A saját kikötőn kívüli kikötői díjak, üzemanyag és ellátás nincs benne a bérleti díjban.

Korzika-kerülésre az optimális időtartam 10 nap, vagy 2 hét. Ha ennél rövidebb időszakra veszi igénybe a hajót, akkor célszerűbb a közelebbi látványosságokat meglátogatni. Mivel itt nem kell alkalmazkodni a szokásos charter-turnusokhoz, javasoljuk, hogy a hétvégi dugók elkerülésével tervezze meg a túrát.

A konkrét kérdésekkel, érdeklődéssel keressen meg bennünket, szívesen segítünk egy nagyszerű vitorlás nyaralás megszervezésében!

A Beneteau Yacht – típuscsalád eme gyönyörű hajóját nem a szokásos charter-változatban kínáljuk! Igényes, luxusra vágyó vendégeink ezúttal valódi yacht-élményt szerezhetnek: a tulajdonosi felszereltségű, háromkabinos hajón személyzet gondoskodik az utasokról, a három vendégkabin mindegyike saját fürdővel és zuhanyzóval felszerelt, a személyzet szállása külön bejáratú.

 A vitorlázat a sportos, de kényelmes hajózást tesz lehetővé (performance sail pack, code-0, hidraulikus vitorlakezelés), a megjelenést a sötét hajótest, a tikfa fedélzet, a víz alatti világítások biztosítják, a mentőcsónak külön garázsban parkol. A hajón két evezősdeszka, és egyéb vízijátékok kérhetők.

A hajó Sibenikben a Mandalina marinában lakik, ahol magyarul beszélő szkipper, és kérésre hostess várja a Candor vendégeit.

Minden további kérdésre szívesen válaszolunk személyesen, telefonon, vagy emailben. Amint lehetőség nyílik rá, a hajóról készült saját képekkel jelentkezünk!

Hosszú túrák

Régi szokásunk, hogy időnként szabadjára engedjük a fantáziánkat, és épp elég gyakran meg is valósítjuk az ilyenkor megálmodott kalandokat. Most is ilyen túrára hívunk mindenkit, aki jó társaságban, biztonságos körülmények között, még épp belátható időtartamban szeretné kipróbálni a nyílt tengeri hajózást és a távoli tájakra indított túrák izgalmát.

MÁLTA

A túra első szakasza szeptember 24-i beszállással, Kasteláról indul, a leutazást kisbusszal biztosítjuk. Az útvonal Kastela-Ubli-Bari-Santa Maria di Leuca-Crotone-Riposto-Siracusa-Agrigento-Valletta. Hazautazási lehetőség október 8-án Máltáról repülővel, csoportos jeggyel.

Az induló hajók új, 4-5 kabinos Jeanneau, és Dufour modellek, a maximális flotta 5 hajóból áll.

A részvételi díj két részből, a hajó költségeiből és a parti költségekből tevődik össze. Előbbire fejenként 800 euró, utóbbira a tényleges költségek szerint fejenként várhatóan 500 euró a jelenlegi ár (2022.március 23.)

A visszaút október 8-án, Málta beszállással indul, az odautat replúlővel, csoportos jeggyel oldjuk meg. Az útvonal Valletta-Siracusa-Taormina-Le Castella-Korfu-Orikum (AL)-Durres-Bar-Budva-Dubrovnik-Kastela. Hazautazás kisbusszal, szeptember 24-én.

A részvételi díj a második szakaszra jelenlegi áron 700 euró hajóköltségre, 450 euró parti költségekre.

Ez egy megismételhetetlen lehetőség. Ne tétovázz, jelentkezz, készülj!

Tanfolyamok, képzések

A hajósok tudása folyamatos fejlesztést igényel, ahogy a jó pap is holtig tanul…

Minden év tavaszán indítunk haladó manőver-tréninget, ahol profi oktató gyakorlatban mutatja meg a fontos technikákat, tanítja meg a hajó magabiztos kezelését nehéz akár helyzetben is. A tréningre alap tudással már rendelkező vitorlázókat várunk, akik szeretnének felkészülni a váratlan helyzetekre is.

Az alap manőver-tréning azoknak szól, akik ritkán, keveset hajóznak, régen voltak már a tengeren, és egy nyári túra előtt szeretnék felfrissíteni az ismereteiket. Azok is hasznát veszik egy ilyen oktatásnak, akik más hajózási területen szereztek tapasztalatot, hiszen tudjuk: minden régiónak megvannak a sajátosságai.

A hajóvezetői képzések a jogosítványszerzésre irányuló hivatalos események, melyek eredményeként a kedvtelési célú (horvát B és ICC), a hivatásos 30, 100 és 500 tonnás hajóvezetői engedély, vagy a ROC rádiós vizsga szerezhető meg. Az árakról, időpontokról, felételekről folyamatosan friss adatokkal szolgálunk, ha személyesen, telefonon, vagy emailben érdeklődsz.