Gyakran ismételt kérdések

Igen! Amennyiben segítségre van szükségetek személyzet keresésében, szolgáltatásunk részeként tudunk nektek ajánlani. A legénység elszállásolására és étkezésére a bérlőket kérjük az út során. A mostani árakkal számolva napi 185 vagy heti 1295 Euróra jön ki egy kapitány alkalmazása.

A Marina Kastela vendégek részére fenntartott parkolójában a legegyszerűbb parkolni. Könnyen elérhető innen a mólónk, nem kell sokat cipekedni, valamint egész napos biztonsági felügyelet alatt áll. A helyi parkolás díja 50 Euró egy hétre, amit a marina személyzetének lehet kifizetni.

Ezen kívül számtalan másik parkolót tudunk ajánlani a kikötő közvetlen közelében. Kérdezzetek minket bátran emailben, telefonon vagy személyesen!

-Nemzetközileg elismert vitorlás jogosítvánnyal, valamint VHF rádiós vizsgával kell, hogy rendelkezz. 

Ezen a linken megtekinthető a Horvátországban elfogadott jogosítványok listája. Nyugodtan keressetek minket emailben vagy telefonon, ha bármi kérdésetek lenne!

Autóval: a kikötő könnyen elérhető a Dalmát autópálya több kijáratáról is. A Split és Trogir közti tengeri útról lehet lekanyarodni hozzánk. Hajóinkat az E mólón találjátok.

Repülővel: a spliti reptértől 7 km-re lévő kikötőt elérhetitek taxival vagy busszal. 

Az általunk szervezett fuvar közvetlenül a kikötőbe hoz titeket. Kérünk időben jelezzétek, amennyiben igényetek lesz rá.

A Split irányába közlekedő busz 20 percenként jár és 2 perc sétára rak le a kikötőtől.

2023-tól már nem áll módunkban Kunát elfogadni! Készpénzes fizetés tehát Euróban történhet, valamint MasterCard, Visa és Amex kártyákkal. 

Igen, van! Fontos számunkra, hogy jó tapasztalatok érjék vendégeinket, ezért igyekszünk du 5 óra előtt a hajóra engedni a legénységet. Mivel ez nagyon sok dologtól függ, extra szolgáltatásként tudtok “korai check-in-t” választani, mellyel du 1-re előkészítjük Nektek a hajót. Mivel ez az opció limitált, kérlek jelezzétek időben, emailben vagy telefonon!

Amennyiben korábban érkeznétek vagy a hazaút előtt még várnotok kell, elmehettek a környékre enni, inni, akár strandolni. Ebben az esetben nyugodtan lerakhatjátok a csomagotokat az irodánknál, amennyiben van még hely vigyázni fogunk rá! A kikötőben csomagmegőrző is működik, ha hosszabb időre hagynád ott a csomagokat.

Amennyiben tőlünk igényeltek kapitányt, ők mind rendelkeznek biztosítással. Amennyiben Te leszel a szkipper, nem szükséges biztosítást kötni, viszont nagyon ajánlott. Biztosítva is kötelesek lesztek depozitot fizetni és kár esetén téríteni, viszont ha ez előfordul, minden ehhez kellő információval, képpel és jelentéssel kisegítünk!

A kauciót irodánkban készpénzben, valamint a fent említett kártyákkal fizethetitek. Kártyás fizetés esetén nem vonunk le összeget a számláról, csak zárolásra kerül. A charter hetetek végezte után egy héttel, felszabadításra kerül az összeg.

Vendégeinktől azt kérjük, hogy legkésőbb péntek délután térjenek vissza a bázisra, ezzel megkönnyítve a másnapi hazaindulásukat, valamint a mi előkészületeinket a következő hétre. Természetesen péntek este még a Tiétek a hajó, teljes egészében. Legkésőbb szombat reggel 9-kor kérjük, hogy legyen üres a vitorlás!

Igen! Folyamatos szülői felügyelet mellett, betartva a biztonsági előírásokat, teljesen biztonságos gyerekekkel hajózni. Amint látjuk az utaslistán, hogy jönnek kicsik, felkészítjük a hajót gyermek mentőmellénnyel. Ennek használata kötelező, főleg rossz időjárási körülmények között! 

Plusz szolgáltatásként lehetőség van biztonsági háló telepítésére a korlátokra, az egész hajótest körül. 

Igen! Mindegyik hajóval adunk 50Gb internetet, mely heti 20 Euró fejében kibővíthető még 50Gb-al.

Bátran nézzétek a Marina Kastelai recepciót, kik egész nap nézik a változó időt és szívesen segítenek. Ezen kívűl, minden héten feltűzzük irodánk falára a heti szél előrejelzést. Ha kint a vízen vagytok kíváncsiak aktuális infókra, keressétek a hivatalos helyi honlapot, a DHMZ-t. Ezen belül amire kíváncsiak lesztek, az ALADIN (Aire Limitée Adaptation dynamique Développement InterNational).

 

Igen! Az összes hajónkon nagyon szívesen fogadunk állatokat, extra takarítási költség fejében.

-A parti, valamint hajóról történő horgászás is halász-engedélyhez van kötve. Horvátországban két engedély elérhető: kedvtelési, valamint sport célból. Mindkettő megvásárolható a minisztérium honlapján.

Megannyi jó lehetőség közül tudtok választani, mind gyalog, mind autóval/taxival:

A marina saját büszkesége a Spinakker étterem, a kikötőben található, a hullámtörő tövénél. Gyönyörű kilátással és különleges menüvel várja vendégeit.

A kikötő bejáratától 10 m-re található Veseli Mate Pizzeria a helyiek közkedvelt helye. Finom pizzáik és friss ételeik miatt sokat jár ide a Candor személyzet.

A tradicionális horvát Baletna Skola étterem, egy gyönyörű 15 perces part menti sétával érhető el. Hatalmas autentikus menüből tudtok választani halakat, grillezett ételeket, valamint a hely saját fagyizójából kóstolhattok desszertet. 

Igen! Kortól, nemtől, származástól, bármitől függetlenül a kapitány tartozik felelősséggel a hajó és a legénységének a biztonságáért, tehát bármit amit kér komolyan kell venni és követni kell az utasításait!

A vitorlások több mint háromnegyede átesett már tengeribetegségen a karierrjük alatt. Nem kell tőle megijedni, nem okoz maradandó károsodást, viszont komolyan kell kezelni. A mellékhatások lehetnek: fejfájás, fáradtság, étvágy-vesztés, komolyabb esetekben esetleg szédülés, valamint extrém esetben hányás. Ha ez történik keressetek orvosi segítséget. Több recept nélkül kapható gyógyszer is elérhető minden szigeten patikákban, valamint szárazföldön is. 

Ha érzed, hogy tengeribeteg leszel: menj fel a dekkre, keress a hajótest közepén egy pontot, ami kevésbé reagál a hullámzásra, semmi esetre ne menj le a kabinokba. Ne igyál alkoholt, ha tudod, hogy érzékeny vagy, akár 24 órával a hajóra lépés előtt kezdj el figyelni rá. Keress valami egyszerű elfoglaltságot, például rejtvény fejtés és közben hallgass zenét fülhallgatón. Kerüld az erős szagokat, kávét, tejterméket, és ismét, az alkoholt!

Nem tudsz! Csak kikötőkben tudsz vizet és áramot tölteni, üzemanyagot pedig csak kutakon. Ezért mindenkit kérünk, figyeljenek az akkumulátor, víz- és benzintartály töltöttségére, minden nap ellenőrizzétek a fogyó termékeket. Extrém esetekben előfordulhat, hogy tovább kell tartalékokon maradni, mint terveztétek! 

Tüzetesen nézd meg a dekket, cocpit-ládákat, köteleket, vitorlákat! Lent a szalonban figyelj a konyha felszereltségére, térkép-asztalra, mosdókra és kabinokra. Amennyiben bármi kérdésed lenne, bátran fordulj kollégáink felé, nagy örömmel fognak segíteni!