Budapest Boatshow 2023

Idén újabban volt szerencsénk részt venni a 2023-as Budapest Boatshown – Magyarország legnagyobb hajó- és jachtipari kiállításán. A Jeanneau Hungary és a FüredYachtCharter mellett állítottunk ki, akikkel közös szenvedélyünk a vitorlázás és a vízi élet. A Jeanneau Hungary, az ország egyik legnagyobb hajóforgalmazója 5 motorcsónakot állított ki, míg a FüredYachtCharter a Balatoni kínálatát hirdette manőveroktatástól a charterezésig.

Az expón kiállítottuk a vadonatúj Jeanneau Sun Odyssey 410-es vitorlásunkat, Maminti-t, ami nagy figyelmet keltett a látogatók körében. A három kabin és egy fürdőszoba elrendezésnek köszönhetően hatalmas a belső tér. A látogatókat azonban az impozánsan nagy első kabin lepte meg leginkább – nem gyakran találkozunk ilyen orrkabinnal egy 410-es méretű hajón. Az embereket lenyűgözte még egy rejtett borospince is, amelynek rekeszei 45 fokban dőlnek el – nincs többé törött borosüveg. Mindennek tetejébe a pince a padló alatt, a vízhez közel helyezkedik el, így biztosítva, hogy a borok tökéletes hőmérsékleten maradjanak. Sokan kellemes meglepődéssel figyeltek fel a rekeszek és fiókok új zárjaira. A Jeanneau lemondott a régi kerek gombokról egy sokkal intuitívabb megoldás javára.

Idén alig volt vitorlás hajó az expón. A kiállított hajók körülbelül 90%-a motoros hajó volt, és ezeknek körülbelül a fele elektromos. Maminti volt az egyetlen olyan vitorlás, amely több ember befogadására is alkalmas volt, konyhával és fürdőszobával a hosszabb tartózkodáshoz. Ennek eredményeképpen a kiállítás sztárja lett, mindenki alig várta, hogy megnézhesse.

Az expo első napja többnyire szakmai hangsúlyú volt, de sok visszatérő vendégünk eljött, akik a barátságunk kedvéért látogattak el hozzánk. Örülnek mindig az emberek, mikor látnak minket, és mi is élvezzük, hogy találkozhatunk ismerős arcokkal. Sokszor nehéz volt lépést tartani az új látogatókkal, mert érdekes beszélgetésekbe keveredtünk. A második nap volt a legkevésbé aktív, de kárpótolt bennünket az utána következő VIP vacsora parti, ahol élveztük a szó szerint szusihajókon felszolgált tekercseket.

A szombati nap különösen aktív volt, sok új arcot ismertünk meg, akiknek többsége valóban érdeklődött a Candor iránt. Rengeteg új vitorlázót várunk, akik rengeteget fognak tanulni, és részt terveznek venni a tréningjeinken az idei szezonban. Nagyszerű lehetőség volt a ismerkedésre és a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatépítésre. Vasárnap sok gyerekes család látogatott el az expóra, ami az eladások szempontjából kevésbé volt eredményes, de így is nagyszerű volt Maminti bemutatására és új emberek megismerésére.

A rendezvény másik épületében lakókocsi- és e-bicikli-kiállítás volt. Bár nem töltöttünk ott sok időt, volt lehetőségünk megsimogatni néhány egzotikus állatot (köztük tenyérnyi csótányokat és alkarnyi szöcskéket), és felülni az egyik e-bike-ra.

Összességében fantasztikus esemény volt, és már most várjuk a jövő évi Budapest Boatshow-t. Feltöltő élmény volt bemutatni az új Sun Odyssey-t, és kapcsolatot teremteni az vitorlázás új, hazai rajongóival. És mivel a rendezvényen a motorcsónakoktól kezdve a lakókocsikon át az e-bike-ig minden megtalálható volt, mindenki számára volt valami neki illő.