CCC Kratka Kava 2022 – a Candor őszi szezonzárása

Idén már tizennegyedik alkalommal indítottuk el a Candor flottát, hogy pontot tegyünk egy hosszú szezon végére. Együtt örültünk a késő őszi napsütésnek, a turisták tömegei nélkül csodáltuk meg az utunkba eső városkákat, és élveztük a néha enyhe, néha friss szeleket.

Tíz aktív Candor hajóval indultunk, és a Miu Miu, egy korábbi hajónk csatlakozott hozzánk, már új tulajdonosaival a fedélzeten. A csapat majdnem nyolcvan emberből állt, legtöbben régi ismerősök, de szép számmal voltak új vendégek is.

Első esténkre az új Kastel Stari kikötőt szemeltük ki magunknak, felavattuk a külső hullámtörő kikötőbakjait, ettünk egy jó vacsorát, éjszakába nyúlt a beszélgetés az asztalok mellett.

Másnap Rogoznica felé vettük az irányt, de a ragyogó napsütésben horgonyt dobtunk Drvenik Veli híres Krknjasi öblében. Legtöbben lubickoltak is a 22 fokos tengerben. Estére a rogoznicai városi kikötőt céloztuk meg, rajtunk kívül nem is nagyon volt hajó a városka partfalán. A vége felé járó Jugó is az északias útvonalat támogatta, így még másnap is affelé kerestünk úticélt.

Reggel sikerült egyszerre „rajtolnunk” a partfalról, ami minden résztvevőnek izgalmas tapasztalat volt, az itt készült drónfelvételeken is látszik, milyen látványos ennyi hajó, ha valóban flottaként mozog. Az esti kikötésre Prvic szigetét néztük ki, itt még nem voltunk ismerősök, de megjegyeztük magunknak, milyen szép kis sziget, kedves hely.

Másnap korán nekiindultunk, és az ébredő misztrállal célba vettük Komizát, Vis szigetét. Ez a kikötő nyáron már-már elviselhetetlenül zsúfolt, de most csak elvétve volt rajtunk kívül hajó a partfalon.

Reggel ki-ki tetszése szerint választott útvonalat, volt, aki a kék barlangot, volt, aki Stiniva és Budikovac szépségét nézte meg, de akadt, aki Hvar óvárosát látogatta meg egy fagyizás erejéig. Parádés időjárás, kifújt, 18-20 csomós misztrál repítette a vitorlázókat egész nap! Estére Stari Grad volt a pihenőhelyünk, itt a télire bekötött hajók miatt meg is töltöttük a szabad muringokat. Összefutottunk Méder Áronnal, és az ő szokásos októberi tanfolyamtúrájával is. Reggel itt készítettük el a hagyományos csoportképünket, utólag is elnézést Áronéktól a fáklyafüstért 😊

Péntek estére értünk Kastelára, ahol a kikötőben, a Spinakker étteremben várt bennünket az ünnepi vacsora. Mindenki elégedetten tért nyugovóra, nem maradt hiányérzetünk, másnap reggel jókedvűen indult haza a csapat. A búcsúzáskor mindenki kiemelte, hogy legközelebb is jön, mi pedig már most készülünk az alkalomra!